2012. augusztus 7., kedd

Igéző Szemek



Amikor a Plsek utat másztuk, akkor akadt meg a szemem az úttól jobbra található nagy sima táblán. A látványt a táblán elvétve befurkált nittek tették érdekesebbé. Ez a variáns pedig nem más mint a Magické Oko /Igéző Szemek/. Szerintem találó név egy ilyen úthoz.
Mindenképp meg akartam próbálni ezt az utat, és a szombat ideálisnak tűnt a project kivitelezéséhez. Bemelegítésnek megmásztam a Spiaci Jaguár nevezetű egy kötélhosszas VII-.-os utat. Talán több is volt ez mint bemelegítés. Az útról annyit mondanék, hogy kb.40m hosszú, szinte az elejétől a végéig totális reibung, és gyakorlatilag végig ugyan olyan nehéz. És ami még inkább mókássá teszi, hogy 5db nittet tartalmaz. A nittek elosztása nagyjából egyenletes, úgyhogy ki lehet számolni mekkorát lehet radírozni a táblán egy esetleges esés alkalmával :)
Mindenesetre ez az út kellőképpen ráhangolt a reibungra, ami jól jött a Magické Okoban is. Az első hossz, egy gyönyörű VI-.-os tábla. Egyszerűen álomszép, nem is próbálom leírni, oda kell menni, és kipróbálni. A második hossz VII.-es nehézségű. Apró lépések, és szinte semmi fogás, és persze itt sem 1.5 méterenként van nitt. Sikeresen átmásztam a kunsztot, de aztán elsiettem a dolgot, és visszacsúsztam a nittbe.... Miután nyugodtan újra nekiálltam, kiderült, hogy csak kicsit kellett volna kinyúlni jobbra, és megtalálom a nagy fogást. Máskor majd jobban figyelek :)
Sajnos mire leereszekedtünk eléggé beborult, és ez így is maradt. Terveztünk még egy mászást a Keleti-Vaskapura, de ebből csak egy lemenetel lett zuhogó esőben. Szerencsére mire a Poprádi-tóhoz értünk elállt az eső, és a faluban még a nap is sütött, így nagyjából szárazon jó hangulatban zártuk a túrát a megszokott kocsmámban. Ott van Ótátrafüreden az elektricska megálló fölött a főúton. A tulajdonos nagyon jófej, tud magyarul, és az árak is kedvezőek, úgyhogy kötelező jelleggel tértünk be ismét.

Hardware:
Spiaci Jaguár: -1x50m kötél
                         -5db express
Topo: Itt (9.)

Magické Oko: -2x50m kötél
                          -8-9db express
                          -2db friend (rock empire 2# 3#)
                          -1db 60-as heveder
Topo: Itt

Időjárás: Itt
Szállás: -Rengeteg a jó vízálló bivak
              - poprád tavi szálló 1.5-2h
                        


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése