2014. augusztus 12., kedd

Tripla vagy semmi!



Még Július 19.-én történt, egy napsütéses szombat reggel a höllentali völgyben, hogy Krisztivel úgy gondoltuk, edzünk egyet, nagyobb projektekre. Ez nagyjából annyit jelent, hogy annyit mászunk, amennyit csak bírunk :)
A mennyiséget helyeztük előtérbe aznap. Három utat szemeltünk ki, a Richterweg-et (V-) és a Stadelwandgrat-ot (III), melyek akár egy útnak is tekinthetőek, végezetül pedig a Brüderlein Fein-t (VI).
A Richterweget pár hossz kivételével szinkronban másztuk. Nagyjából három óra alatt, úgy, hogy az út felétől beragadtunk egy töketlenkedő német párocska mögé, akik semmikép sem akartak elengedni, amit nem is titkoltak. Aztán végül csak átrongyoltam rajtuk, de így is nagyjából egy órát vesztettünk miattuk. A Grat nagyon hamar megvolt, majd ledöngettünk a fal alá, megittuk az összes vizünk, majd nekimentünk a Brüderlein Fein-nek. Eléggé kiszívott minket az erős nap, így kissé nehézkesen indult az utolsó út. A VI-os reibung traverz meg is viccelt, pedig akkor már nem voltam épp vicceskedő hangulatomban... Lényeg a lényeg, átmentem rajta :)
Ezután már hamar az út végén voltunk. Szerencsére innen ereszkedni kell, ami kényelmesebb mint legyalogolni.
A fal alján elégedetten nyugtáztuk, hogy sikerült véghezvinni  a tervezett programot. Aznap kereken 30 kötélhossznyit másztunk.


Richterweg
Richterweg kulcshelye

Stadelwandgrat

Brüderlein Fein



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése